Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

17_03_02

Το Πείραμα του Ερατοσθένη στην αυλή του σχολείου: φυσική, αστρονομία, μαθηματικά & παιχνίδι

Στις 21 Μαρτίου 2017 τα σχολεία μπορούν να λάβουν μέρος στο «Πείραμα του Ερατοσθένη» που διοργανώνεται για άλλη μια φορά από την Ελληνογερμανική Αγωγή. Συνεργαστείτε με άλλα σχολεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πραγματοποιήστε με τους μαθητές σας τη μέτρηση της περιφέρειας της Γης με απλά μέσα, αναβιώνοντας έτσι την ιστορική μέτρηση που έκανε ο Ερατοσθένης πριν από χιλιάδες χρόνια. Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα μπορεί να γίνει από μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα συμμετέχετε με το σχολείο σας  στο «Πείραμα του Ερατοσθένη»,  μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:   http://eratosthenes.ea.gr/ .
 
Επίσης εδώ θα βρείτε δύο εκπαιδευτικά σενάρια (Δημοτικό & Γυμνάσιο-Λύκειο) που θα σας βοηθήσουν στην υλοποίηση της ενδιαφέρουσας αυτής δράσης.
 
Διεξάγεται επίσης και σχετικός  διαγωνισμός φωτογραφίας (περισσότερες πληροφορίες εδώ) με έπαθλο μια υποτροφία για τη Θερινή Ακαδημία Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών  2017 (European Science Education Academy (ESEA) Summer School).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή