Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

15_10_08

«Ερευνώ και Ανακαλύπτω: Ανακαλυπτική Μάθηση μέσω της Διερεύνησης και της Δημιουργικότητας»

“ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών
SCIENTIX: Η ευρωπαϊκή πύλη για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών
CREAT-IT: Δημιουργικότητα στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών

Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», Εθνικό Σημείο Επαφής για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία SCIENTIX, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας CREAT-IT διοργανώνουν, με αφορμή την ολοκλήρωση των δύο αυτών Ευρωπαϊκών Πρωτοβουλιών, Συνέδριο με θέμα «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ KAI ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ».
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν καινοτόμα εκπαιδευτικά σενάρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που υλοποιούν στα σχολεία τους, προωθούν την ανακαλυπτική μάθηση και την δημιουργικότητα και βασίζονται σε καινοτόμες ιδέες και προσεγγίσεις ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τη χρήση νέων τεχνολογικών εφαρμογών (εικονικά εργαστήρια, προσομοιώσεις, διαδραστικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, εφαρμογές ρομποτικής). Οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να βασίζονται στις αρχές της ανακαλυπτικής μάθησης και να έχουν εφαρμοστεί για τουλάχιστον μία σχολική χρονιά σε πραγματικό σχολικό περιβάλλον
Η παρουσίαση σχετικών αποτελεσμάτων (ποιοτικών η ποσοτικών) του αντίκτυπου που είχαν οι δραστηριότητες αυτές στην εκπαιδευτική πράξη είναι εξαιρετικά σημαντική παράμετρος για την επιλογή των εργασιών που θα παρουσιαστούν
Παράλληλα θα παρουσιαστούν καινοτόμες προσεγγίσεις που έχουν υλοποιηθεί στα σχολεία και συνδυάζουν τη διδακτική των φυσικών επιστημών με τη διδασκαλία των τεχνών (μουσική, θέατρο). 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια για την παρουσίαση των εφαρμογών και των εργαλείων που προσφέρει η διαδικτυακή πύλη SCIENTIX αλλά και ο Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού περιεχομένου ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ.  
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστεί η μοναδική SKYLIGHT όπερα που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της UNESCO στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Φωτός 2015. 
Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου πριν την έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Galileo Teachers Training (GTTP) και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αστεροσκοπεία σε όλο τον κόσμο, στα Κανάρια Νησιά, στη Χαβάη, στη Χιλή και στην Αυστραλία
Το συνέδριο υποστηρίζεται από τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες SCIENTIX (www.scientix.eu) και CREAT-IT (http://www.creatit-project.eu/). Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Α/θμίας και της Β/θμίας Εκπαίδευσης.
ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή