Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

14_10_29

Μονάδα Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου



Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με έδρα τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής, στην οδό Ομήρου 9 στον Ταύρο, ολοκλήρωσε με επιτυχία το 1ο Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα (code camp) στη θεματική ενότητα “Πολιτισμός”. (http://ma.ellak.gr/events/θερινο-σχολειο-κωδικα-ελλακ-στην-θεμα/)
H εκδήλωση προωθήθηκε στους παρακάτω φορείς από τους συντονιστές της Μονάδας Αριστείας:
     Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
     Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ        (https://foss.ntua.gr/wiki/index.php/Αρχική_σελίδα)
     Fab lab Athens (http://fablabathens.gr/)
     Scify (http://www.scify.gr/site/el/)
     Hackerspace (https://www.hackerspace.gr/)

Επίσης για την καλύτερη προβολή της εκδήλωσης αναρτήθηκε σε διάφορες ομάδες και σελίδες που έχουν να κάνουν με την πληροφορική σε Ιστότοπους Κοινωνικής Δικτύωσης.
Εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής 31 άτομα, ενώ για λόγους διαθεσιμότητας των χώρων και των εργαστηρίων επιλέχθηκαν να συμμετέχουν και συμμετείχαν τελικά 21 άτομα. Το Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα διεξήχθη από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 13 Οκτωβρίου (15.00 – 20.00) στους χώρους του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής και συγκέντρωσε συμμετέχοντες με υπόβαθρο στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εφαρμογών σε ανοικτά περιβάλλοντα και κινητές συσκευές. Κατά τη διάρκεια των 6 ημερών έγιναν στοχευμένες παρουσιάσεις από τα μέλη της Μονάδας Αριστείας σε τεχνολογίες και εργαλεία που κλήθηκαν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες, ενώ προσδιορίστηκαν συγκεκριμένα έργα ανάπτυξης κώδικα στη θεματική περιοχή του Πολιτισμού που θα έπρεπε να ολοκληρώσουν οι συμμετέχοντες σε ομάδες.
Οι διαλέξεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του συγκεκριμένου θερινού σχολείου ανάπτυξη κώδικα ΕΛ/ΛΑΚ καταγράφηκαν και δημοσιεύτηκαν τόσο στο κανάλι της Μονάδας Αριστείας που δημιουργήθηκε στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UClVZr5JsyM01zi1rAPSkCOA) όσο και στην πλατφόρμα ma.ellak.gr δίνοντας την δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου από απόσταση. Δημιουργήθηκε παράλληλα νέο εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό υλικό στα Ελληνικά για εφαρμογές ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιήθηκαν.
Τα projects που αναπτύχθηκαν από τους συμμετέχοντες είναι πλέον όλα διαθέσιμα ως projects ανοικτού κώδικα στο github (https://github.com/maellakhua).
Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου έχει μέχρι και σήμερα εγγράψει 69 συνολικά μέλη στην πλατφόρμα ma.ellak.gr
Η  Μονάδα  Αριστείας  του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου υποστηρίζεται  από  το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής.
Επιστ. Υπεύθυνη: Καθηγήτρια  Μ. Νικολαΐδου (mara@hua.gr). 
Τηλέφωνο/e­mail  υποστήριξης  χρηστών  (2109549424, 2109549418, ellak@hua.gr,
 εργάσιμες  ημέρες/ώρες  10.00­-14.00).


Χρήσιμοι  δικτυακοί  τόποι:     http://ma.ellak.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή