Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

13_02_17

Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία

Ημερίδα Δράσης: Συμβουλευτική Σπουδών και Απασχόλησης
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013
   
Το Σάββατο στις 16 Φεβρουαρίου 2013 διοργανώθηκε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα στην Παλλήνη δράση Συμβουλευτικής Σπουδών και Απασχόλησης, στα πλαίσια του Προγράμματος για τη Σχολική Καινοτομία.
Διοργανωτές ήταν από το Δίκτυο ΜΕΝΩΝ η ομάδα έργου innovation. edu.gr, η Ένωση Ανώτατων Στελεχών Ελάδας (ΕΑΣΕ) και τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Συμμετείχαν εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων από όλη τη χώρα.
Την έναρξη των εργασιών ξεκίνησε ο κ. Χρήστος Γείτονας, ο οποίος  τόνισε την αξία της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της δια βίου εκπαίδευσης. 
Ο κ. Απόστολος Πεταλάς, Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ αναφέρθηκε στις δράσεις του εν λόγω προγράμματος.
Ο κ. Νικήτας Καστής, επικεφαλής του Δικτύου ΜΕΝΩΝ, ανέλυσε το έργο, τις προγραμματικές δράσεις του μοντέλου καινοτομίας και τη διαχείριση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ταυτόχρονα έκανε μια ιστορική αναδρομή στις δράσεις της Μορφωτικής Πρωτοβουλίας και του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας. 
Η φιλοσοφία του "Προγράμματος για τη Σχολική Καινοτομία", τόνισε, είναι να υποστηριχθεί η καινοτομία στο ελληνικό σχολείο με τη σύνδεση εκπαίδευσης και απασχόλησης.
Ο κ. Νίκος Ζυγουρίτσας, εκτελεστικός υπεύθυνος του έργου "Συμβουλευτική Σπουδών και Απασχόλησης", μίλησε για την εκπαιδευτική συνεργασία εντός και εκτός σχολείου, τη δημιουργία projects, την ανάγκη να είμαστε μέσα στις εξελίξεις και να "πιάνουμε το σφυγμό" των τρεχουσών αναγκών, μέσα στην ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που βρισκόμαστε. Τόνισε επίσης την αναγκαία σύνδεση Ιδρυμάτων, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τοπικής κοινωνίας και φορέων. Τέλος, καθόρισε τις δράσεις ανά τύπο σχολείου.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσε έκλεισαν η κα Μαρία Καπετανίδου, η κα Ελένη Μάλλιου και ο κ. Παντελής Διαμαντής, αναφερόμενοι στο περασμένο σχολικό έτος και στις δράσεις που υλοποιήθηκαν.
Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι οργανώθηκαν σε τρεις ομάδες έργου και, εργαζόμενοι συνεργατικά, προσομοίωσαν τις συνθήκες σχεδιασμού δραστηριοτήτων, τις οποίες και παρουσίασαν στην ολομέλεια.
Η επιτυχημένη ημερίδα έκλεισε με δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και υπόσχεση για μια επιτυχημένη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή