Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

11_05_19

Συνάντηση του ΔΣΚ στη Θεσσαλονίκη - Παρασκευή 20 Μαΐου

schoolnet-logoΠοιες είναι οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη της καινοτομίας στο σχολείο και πώς μπορούν τα  καινοτόμα σχολεία να αποτελέσουν φορείς διάχυσης και ανάπτυξης της καινοτομίας μέσα στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης; Εκπαιδευτικοί, στελέχη της εκπαίδευσης και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ζητήματα αυτά στη "Συνάντηση Εμπέδωσης και Επέκτασης Καινοτόμων Πρακτικών" που διοργανώνει το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας (ΔΣΚ)* την Παρασκευή 20 Μάιου 2011 και ώρα 5:00 μ.μ. στο Νέο Δημαρχειακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου 1). 
Στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν σχολεία- μέλη του Δικτύου από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Σερρών και Κιλκίς, τα οποία παρακολουθούν ή έχουν ήδη ολοκληρώσει το τριετές επιμορφωτικό πρόγραμμα Ανάπτυξης της Σχολικής Μονάδας κατά την περίοδο 2007-2010. Η εκδήλωση επίσης απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς σχολείων του Νομού Θεσσαλονίκης και σε στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στο διάλογο για την προσέγγιση των ζητημάτων αυτών, θα αξιοποιηθούν τα βασικά συμπεράσματα από την επιστημονική αξιολόγηση της τριετούς πορείας του Δικτύου, τα οποία θα παρουσιάσει ο επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης, Καθ. Γεράσιμος Κουζέλης. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί σχολείων από τους Νομούς  Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν δια ζώσης τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ θα συζητηθούν οι προοπτικές για τη βιωσιμότητα, την επέκταση και την ανάπτυξη της καινοτομίας από τους πανεπιστημιακούς Βασίλη Τσελφέ, Σίμο Ρετάλη και τον επιστημονικό συνεργάτη του Δικτύου, Κωστή Κοντογιάννη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επιπλέον τα νέα καινοτόμα προγράμματα που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του ΔΣΚ κατά την τρέχουσα αλλά και για την επόμενη σχολική χρονιά . Ειδικότερα θα εστιάσουν στην ανάδειξη και διάχυση νέων μορφών εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες, στη γόνιμη αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, και στον επαγγελματικό προσανατολισμό σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της επιχειρηματικότητας, ως μιας από τις βασικές ικανότητες που θα πρέπει να αναπτύσσονται στη σχολική εκπαίδευση. Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα που δημιουργούν προοπτικές στα μέλη του Δικτύου για διεθνείς συνεργασίες, ενώ στους επόμενους στόχους του ΔΣΚ είναι και η ενεργός συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών με πανεπιστήμια και άλλους φορείς έρευνας και γνώσης. Αρωγοί στην υλοποίηση των νέων αυτών προγραμμάτων είναι το AMGEN Foundation (χορηγός του Προγράμματος Μάθηση και Φυσικές Επιστήμες), το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η Microsoft Ελλάς και η Intel Eλλάς (συνεργάτες/ υποστηρικτές του προγράμματος Μάθηση και Τεχνολογία)


Συνημμένο αρχείο: Πρόγραμμα της Συνάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή