Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

10_06_29

Η Εκκλησία της Ελλάδος εορτάζει την ιερή μνήμη του ιδρυτού της Αποστόλου Παύλου

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάζει και εφέτος η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010, και ώρα 7.00 μ.μ. τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με την συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, Μελών της Ιεράς Συνόδου.

Σήμερα το πρωί της εορτής,  Τρίτη 29 Ιουνίου ε.ε. θα τελεσθεί, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρρών, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Ιεράρχες.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 7.00 μ.μ., στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου, σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, θα τελεσθεί Μεγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.
(Πρόναος, τ. 401 28-6-2010)
-----------------------------------------------------------------------------
Μια σημαντική προσπάθεια σχετική με τον Άγιο Απόστολο Παύλο, πραγματοποιήθηκε από μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Προαστίου Καρδίτσας.
Οι μαθητές, υλοποιώντας διδακτική πρόταση της Επ. Καθηγήτριας του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κας Βασιλικής Μητροπούλου και την καθοδήγηση του γράφοντα, κατάγραψαν την πορεία του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του.
Οι μαθητές δημιούργησαν ένα δικτυακό τόπο για να προβάλλουν το έργο τους.
http://apostolospaulos.pbwiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή