Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

10_06_29

Πανηγυρικό Συλλείτουργο στην Καππαδοκία

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τελέστηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου στο Ναό των Αγίων Θεοδώρων Μαλακωπής στην Καππαδοκία Πανηγυρικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Στο συλλείτουργο συμμετείχαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο οποίος εκπροσωπεί τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, και ο Αρχιεπίσκοπος Κομάνων Γαβριήλ, Πατριαρχικός Έξαρχος των εν Δυτική Ευρώπη Όρθοδόξων Παροικιών Ρωσσικής Παραδόσεως.

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες τελέστηκε στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων συλλείτουργο, παρουσία Ιεραρχών, κληρικών, μοναχών καθώς και εκατοντάδων πιστών που πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στην Καππαδοκία. Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στο ετήσιο προσκύνημα του στον ιστορικό αυτό τόπο Αγίων και μαρτύρων και κάλεσε τους Καππαδόκες να μην ξεχνούν την γη των πατέρων τους.

Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ότι οι άψυχες πέτρες της Καππαδοκίας μιλούν και φέρνουν μπροστά μας τους προγόνους μας που δημιούργησαν που προσευχήθηκαν στις αγιογραφίες και τους Ναούς της. "Σε μια εποχή πονεμένη, οι άνθρωποι πρέπει να ζουν ενωμένοι, να ζουν εν ειρήνη", ήταν η ευχή που εξέφρασε ο Μακαριώτατος ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
(Πρόναος, τ. 401 28-6-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή