Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

09_11_18

ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ π. Γ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ

Ο σχολικός Σύμβουλος των Θεολόγων κ. Τσιακούμης Παναγιώτης σε συνεργασία με τα τοπικά παραρτήματα τηςΠανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) Τρικάλων και Καρδίτσας, κάλεσε σε επιμορφωτικό σεμινάριο, τους καθηγητές θεολόγους των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 στις 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Εισηγητής στο σεμινάριο ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το θέμα του σεμιναρίου το οποίο ανέπτυξε ο π. Γεώργιος “Θεολογική παιδεία και Εκκλησιαστική αγωγή”, κράτησε αμέριστο το ενδιαφέρον των καθηγητών θεολόγων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι γέμισαν τη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Ο σχολικός Σύμβουλος των Θεολόγων κ. Τσιακούμης Παναγιώτης προλόγισε την εκδήλωση, την οποία χαιρέτισε ο εφημέριος του Ιερού ναού και πρόεδρος του παραρτήματος θεολόγων Ν. Τρικάλων π. Απόστολος. κατόπιν το λόγο έλαβε ο επίτιμος προσκεκλημένος π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο οποίος με τον ιδιαίτερο και προσηνή λόγο του κάλεσε όλους τους "μαχόμενους" θεολόγους σε διαρκή και καθημερινή εγρήγορση, διότι ζούμε σε καιρούς κατά τους οποίους οι εξελίξεις μπορεί να μας βρουν απροετοίμαστους. Επίσης ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε και στο ρόλο του θεολόγου, συνδέοντας τη θεολογική παιδεία των πανεπιστημιακών τμημάτων με την εκκλησιαστική αγωγή.


1 σχόλιο:

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή