Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

09_04_27

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄ και του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Μπεκίρη.
Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε δημόσια για το μάθημα των θρησκευτικών, για το οποίο ζήτησε να παραμείνει υποχρεωτικό, διότι συμβάλλει στη σωστή θρησκευτική αγωγή των παιδιών, και ως προς την αποδοτικότερη μετάδοσή του σ' αυτά «η Πολιτεία και η Εκκλησία πρέπει να βρουν την καλύτερη δυνατή μέθοδο». Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε δημοσίως από την πολιτεία, η Εκκλησία να έχει λόγο στον καθορισμό της ύλης των Θρησκευτικών.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και οι Μητροπολίτες Πατρών, Χρυσόστομος, Κερκύρας, Νεκτάριος και Κοζάνης, Παύλος, καθώς και ο «οικοδεσπότης» Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

* ΠΡΟΝΑΟΣ, Τεύχος 307, 27 Απριλίου 2009

Μπορείτε επίσης να δείτε και το:

Η Συνταγματική κατοχύρωσις του μαθήματος των θρησκευτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Διάλεξις δοθείσα τήν 17.1.1996 εις τήν αίθουσαν του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών συμπληρωθείσα και εμπλουτισθείσα διά τής νεωτέρας βιβλιογραφίας καί νομολογίας, του Γεωργίου Η. Κρίππα, Διδάκτορος Συνταγματικού Δικαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή