Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

09_02_17

Η πρόκληση της Νέας Εποχής - Ορθόδοξες απαντήσεις

Σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 2009, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στα Τρίκαλα, προσκεκλημένος του συλλόγου "ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ", μίλησε ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης. Ο π. Αρσένιος είναι μοναχός της Ιεράς Μονής Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου Βατοπεδίου Χαλκιδικής και ειδικός επί των αιρέσεων.

Ο π. Αρσένιος μίλησε για τη Νέα Εποχή ή «Εποχὴ του῾Υδροχόου». Πρόκειται για ένα παγκόσμιο απειλητικό φαινόμενο, το οποίο θεωρείται αντίχριστο ως προς τον χαρακτήρα, αποκρυφιστικό ως προς την προέλευση καὶ πολυσύνθετο ως προς τη διάρθρωση. Προέτρεψε σε επαγρύπνηση και προσοχή, αφού πολλά στοιχεία από τις Σέκτες της Νέας Εποχής, έχουν ήδη διαποτίσει την κοινωνία μας. Έννοιες όπως η Θεοσοφία, η Σαηεντολογία, η μετενσάρκωση, η γιόγκα και άλλες ινδουϊστικές κια βουδιστικές αντιλήψεις ήδη σαρώνουν τις δυτικές κοινωνίες.
῾Η «Νέα ᾿Εποχή» διαφημίζει τη δική της «εποχή» ως μια εποχή αρμονικής συμβίωσης των θρησκειών και υπέρβασης των προβλημάτων στό θρησκευτικό πεδίο, τα οποῖί δημιούργησε η«᾿Εποχή του ᾿Ιχθύος», καθὼς κυριαρχούσε ο Χριστιανισμός.
῞Οραμά της, όμως, και τελικός στόχος της, εἶναι μια μορφή πανθρησκείας, ως μορφή δήθεν ενότητας σύμφωνα με το ολιστικό μοντέλο, που η «Νέα ᾿Εποχή» διακηρύττει.

Το θέμα ήταν άκρως ενδιαφέρον και η απόκριση του Τρικαλινού κοινού μεγάλη, αφού αίθουσα του Επιμελητηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Στο τέλος της διάλεξης, ο π. Αρσένιος απάντησε σε ερωτήσεις, που του έθεσε το κοινό.

Α.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή