Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

08_03_28

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Καθηγητών ΠΕ01 Ν. Καρδίτσας

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008, στο αμφιθέατρο του 1ου ΤΕΕ Καρδίτσας, οι Θεολόγοι καθηγητές των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Καρδίτσας, μετά από πρόσκληση του Σχολικού Συμβούλου κ. Παναγιώτη Τσιακούμη, συμμετείχαν σε επιμορφωτικό σεμινάριο Θεολόγων καθηγητών.
Εισηγητές στο επιμορφωτικό σεμινάριο ήταν ο κ. Χρήστος Βασιλόπουλος, Καθηγητής Παιδαγωγικών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και η κ. Βασιλική Μητροπούλου, Λέκτορας Παιδαγωγικών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Ο κ. Βασιλόπουλος παρουσίασε το θέμα: "Η δυναμική δημιουργίας προσωπικών σχέσεων στη Θρησκευτική σχολική αγωγή". Ο λόγος, ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, όσο καλά και αν είναι διατυπωμένος σε μια σχολική αίθουσα, δεν μπορεί από μόνος του, να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών. Εκείνο που έχει αξία για τη γνώση δεν είναι οι λέξεις αλλά η σημασία και το νόημά τους. Οι προσωπικές σχέσεις στη μάθηση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλος την εκπαιδευτική διαδικασία και ιδιαίτερα στο θρησκευτικό μάθημα, όπου εκεί πρέπει να λαμβάνει ένα προσωπικό χαρακτήρα. Φυσικά, ο κάθε εκπαιδευτικός, οφείλει να λαμβάνει υπόψη του και τις ιδιαίτερες συνθήκες του περιβάλλοντος των μαθητών του στη διδασκαλία.
Τελειώνοντας ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε τις προϋποθέσεις του διδάσκοντος, που είναι η αυτεπίγνωση (να έχει γνώση του εαυτού του, των δυνατοτήτων του) και η ενσυναίσθηση (η δυνατότητα να "μπαίνει" στη θέση του άλλου, του μαθητή).
Η εισήγηση της κ. Μητροπούλου είχε ως θέμα: "Παρουσίαση εκπαιδευτικού λογισμικού πολυμέσων για τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών". Παρουσίασε ένα λογισμικό, που αναπτύχθηκε από τον Τομέα Παιδαγωγικών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, σχετικό με το μάθημα των Θρησκευτικών της Γ Γυμνασίου. Ένα λογισμικό, όπως είπε η ίδια, που προάγει την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και αποβλέπει στην κοινωνία και επικοινωνία των μαθητών, μέσω των Τεχνολογιών της Πληροφορίας. Το εκπαιδευτικό λογισμικό έχει τίτλο " Οι ναοί και οι ρυθμοί τους".
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό, την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή